Tidningen Fokus skriver om glass

Under rubriken "<a href="http://www.fokus.se/2013/04/e-nummer-i-stora-lass/">E-nummer i stora lass</a>" skriver tidningen Fokus om hur glass ändrats från en lyxprodukt till att bli en massprodukt. Från att en gång varit en produkt gjord på grädde, äggula, socker och vaniljstång så är det idag en högst industriell vara med betydligt fler ingredienser. En sandwich-glass från GB innehåller inte mindre än 18 ingredienser och tillverkarna tillsätter exempelvis svarta korn utan smak för att ge intryck av vaniljstång då smaken egentligen kommer från tillsatt arom.

Glassförsäljningen har varit nedåtgående sedan millennieskiftet. Branschen skyller på att bensinmackarna som tidigare stod för en viktig del av försäljningen har blivit bredare och säljer andra konkurrerande varor. De nämner självklart inte något om att minskande kvalitet på glassen skulle kunna minska suget.

<a href="http://www.fokus.se/2013/04/e-nummer-i-stora-lass/">Till artikeln</a>

3 maj 2013 08:51