Nyheter

Familjen Strut har flyttat söderut!

Om ni undrar varför det inte har hänt så mycket här på ett tag så är det för att jag och min familj har flyttat söderut, närmare bestämt till Berlin. Det här har såklart tagit massor av tid och det har varit svårt att få tid för att uppdatera sajten. Men jag hoppas kunna göra lite bra databasuppdateringar snart, med mer information och uppdaterad information om KRAV-märkningar. /Anders

7 september 2014 01:27

E-nummerguiden i ny version

Efter några dagars utvecklande har jag nu släppt E-nummerguiden 3.1. Den nya versionen innehåller mer och uppdaterad information om tillsatser, ca 50 nya produkter och bokmärken.

Du kan nu, när du tittar på en tillsats eller produkt, bokmärka den från menyn. Då dyker den upp under bokmärkesfliken på förstasidan. Det kan vara praktiskt om du brukar återkomma till en viss tillsats och inte vill behöva söka efter den varje gång.

Som alltid finns den på Google Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.pugo.android.enummer

10 maj 2013 09:24

Tidningen Fokus skriver om glass

Under rubriken "E-nummer i stora lass" skriver tidningen Fokus om hur glass ändrats från en lyxprodukt till att bli en massprodukt. Från att en gång varit en produkt gjord på grädde, äggula, socker och vaniljstång så är det idag en högst industriell vara med betydligt fler ingredienser. En sandwich-glass från GB innehåller inte mindre än 18 ingredienser och tillverkarna tillsätter exempelvis svarta korn utan smak för att ge intryck av vaniljstång då smaken egentligen kommer från tillsatt arom.

Glassförsäljningen har varit nedåtgående sedan millennieskiftet. Branschen skyller på att bensinmackarna som tidigare stod för en viktig del av försäljningen har blivit bredare och säljer andra konkurrerande varor. De nämner självklart inte något om att minskande kvalitet på glassen skulle kunna minska suget.

Till artikeln

3 maj 2013 08:51

E-nummerguiden i ny version!

Efter några veckors utvecklande på en ny version av E-nummerguiden var kunde jag igår äntligen släppa version 3.0 på Google Play. E-nummerguiden är Android-app-versionen av Tillsats.se och all information om tillsatser och produkter här finns också i appen.

Uppgraderingen innehåller flera nya funktioner och mycket mer information om tillsatser. Appen innehåller nu också produkter här från siten, med information om vilka tillsatser de innehåller. I informationen om tillsatser finns också listor över produkterna med tillsatserna. På så sätt kan man korsvis hoppa fram och tillbaka.

Appen har nu också stöd för att visa kommentarer här från Tillsats.se. Om ni kommenterar en tillsats eller en produkt så kommer detta också visas i appen under fliken "Kommentarer". Detta kräver att internetuppkoppling finns då kommentarerna hämtas direkt.

Gränssnittet har också blivit uppfräschat. Hoppas ni gillar det bättre än det gamla!

25 april 2013 10:28

Alla kan hjälpa till!

Tillsats.se har nu fått funktioner som gör att alla kan hjälpa till med att lägga in produkter och deras tillsatser. Det som krävs är att du är inloggad. Listan över produkter har nu en knapp för att lägga till produkter och varje produkt en knapp för att ändra produkten.

Min förhoppning är att alla som vill kan hjälpa till med att skapa ett bra register med produkter och deras tillsatser. Detta är dels intressant för att undvika riktigt dåliga produkter och dels för att få bra och riktiga exempel på produkter med en viss tillsats.

Hoppas du också vill hjälpa till med att mata in produkter!

15 april 2013 16:19

Tillsats.se finns till slut!

Tillsats.se är en systersite till min Android-app E-nummerguiden (se "Android-appen" i menyn). Då jag redan hade en stor databas med information om tillsatser så tänkte jag att det kunde vara trevligt med en webbversion. Det du tittar på just nu är just denna webbversion!

En tanke med Tillsats.se, förutom att informera om tillsatser, är att bygga ihop funktionaliteten med Android-appen. Jag tänker mig att man i appen ska kunna se de kommentarer som finns för en tillsats. Det ska också gå att i appen registrera produkter som innehåller en viss tillsats. Tanken är att appen och webbversionen ska gå hand i hand och göra varandra bättre. De ändringar som behövs för detta i Android-appen kommer komma de närmsta veckorna.

Hoppas ni gillar och har nytta av Tillsats.se!

8 april 2013 05:01