Tillbaka

E 401: Natriumalginat

Grupp: Övriga tillsatser

Funktion

Förtjockningsmedel

Beskrivning

Algin, en sorts kolhydrat, är en viktig del av cellväggen i tång. Flera tångarter innehåller runt 15-40% algin. Merparten av alginframställningen sker från tång som skördas utanför Kaliforniens kust.

Ursprung

Framställs från algin.

Används i

Glass, deserter, marmelad, fruktsaft, ketchup

Risker

Inga kända risker vid normalt intag. Vid mycket stora intag, vilket kan förekomma i samband med bantningsprodukter, kan ämnet verka laxerande.

Produkter funna med tillsatsen

Företag Produktnamn

Märkningar

KRAV Endast i vegetabiliska och mjölkbaserade livsmedel: ökar möjligheterna till KRAV-certifierad produktion utan att sänka matkvalitet eller orsaka hälsorisker.

Kommentarer

Inga kommentarer än. Om du loggar in (uppe till höger) så kan du skriva här.

Skriv kommentar

Please log in to leave a comment.