Tillbaka

E 451: Natrium- och kaliumtrifosfater

Grupp: Övriga tillsatser

Funktion

Konsistensmedel

Beskrivning

Konsistensgivare som bland annat används i äggrätter. Bevarar färskheten i konserverade ärtor och bönor. Bevarar fuktighet i kött.

Ursprung

Framställs syntetiskt ur fosforsyra.

Används i

Äggprodukter, konserverade ärtor och bönor, kött

Risker

Anses inte orsaka några problem i de mängder som förekommer i mat. Stora mängder, vanligen vid konsumtion av rengöringsprodukter, kan ge kräkningar, diarré, blodtrycksfall, långsammare puls, muskelspasmer och cyanos (missfärgning av huden).

ADI (Accepterat Dagligt Intag)

70,0 mg/kg kroppsvikt

Produkter funna med tillsatsen

Företag Produktnamn

Kommentarer

Inga kommentarer än. Om du loggar in (uppe till höger) så kan du skriva här.

Skriv kommentar

Please log in to leave a comment.