Tillbaka

E 260: Ättiksyra

Grupp: Konserveringsmedel

Funktion

Hämmar bakterietillväxt, surhetsreglerande.

Beskrivning

Vanligt förekommande i hushållen. Hämmar bakterietillväxt. Surhetsreglerande.

Ursprung

Förekommer naturligt i naturen. Kan framställas genom jäsning av alkohol.

Används i

Inläggningar, dressingar, såser, ost

Risker

Kroppen bryter ner etanol till ättiksyra vilket är ett för kroppen naturligt ämne. Frätande i koncentrerad form. Inga kända vid normala brukskoncentrationer.

Produkter funna med tillsatsen

Företag Produktnamn

Märkningar

KRAV För att göra det möjligt att få igång ett KRAV-certifierat fiske som skapar mycket stora miljöfördelar, har vi accepterat att man använder några tillsatser under en övergångstid medan nya konserveringsmetoder utvecklas. Bakom detta ligger givetvis också bedömningen att hälsoriskerna är försumbara eller mycket små. Observera också att ekologisk ättika används som ingrediens i många inläggningar och då inte betraktas som en tillsats.

Kommentarer

Inga kommentarer än. Om du loggar in (uppe till höger) så kan du skriva här.

Skriv kommentar

Please log in to leave a comment.