Tillbaka

E 270: Mjölksyra

Grupp: Konserveringsmedel

Funktion

Konserveringsmedel, surhetsreglerande, smaksättning

Beskrivning

Konserveringsmedel med surhetsreglerande egenskaper. Används även för smaksättning.

Ursprung

Förekommer naturligt i mjölkprodukter. Kan framställas genom jäsning med hjälp av mjölksyrabakterier samt syntetiskt.

Används i

Tillsätts till mjölkprodukter så som yoghurt, filmjölk och kerfir för att få proteinet kasein att koagulera.
Detta ger mjölkprodukterna sin typiska tjockflytande konsistens Kan även användas i inläggningar, exempelvis av surkål, samt läsk, godis och såser.

Produkter funna med tillsatsen

Företag Produktnamn
Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake
ICA Rågbröd solros
K-Salat Baguettesallad räkor & papaya
K-Salat Lyx Potatissallad med vitlök
Malaco Fruxo Original
Malaco Zoo Original
Rydbergs Gourmet potatissallad
Rydbergs Skagenröra
Svenska LantChips AB LantChips gräddfil

Märkningar

KRAV Ökar möjligheterna till KRAV-certifierad produktion utan att sänka matkvalitet eller orsaka hälsorisker

Kommentarer

Inga kommentarer än. Om du loggar in (uppe till höger) så kan du skriva här.

Skriv kommentar

Please log in to leave a comment.