Tillbaka

E 290: Koldioxid

Grupp: Konserveringsmedel

Funktion

Bakteriehämmande, kolsyrebubblor i läsk

Beskrivning

Löser sig lätt i vatten till kolsyra, vilket ger bubblor. Hämmar bakterietillväxt. Används främst till kolsyrade drycker, för att ge bubblor Används också vid förpackning av exempelvis kött för att hämma bakterietillväxt

Ursprung

Från naturliga koldioxidkällor. Biprodukt vid vätgasframställning. Förbränning av fossila bränslen och trä. Biprodukt vid jäsning av socker vid framställning av alkoholdrycker. Kan framställas genom termisk nedbrytning av kalksten. Bildas naturligt vid andning av aeroba organismer.

Används i

Läsk, förpackning av kött

Produkter funna med tillsatsen

Företag Produktnamn

Märkningar

KRAV

Kommentarer

Inga kommentarer än. Om du loggar in (uppe till höger) så kan du skriva här.

Skriv kommentar

Please log in to leave a comment.